Novo ulaganje od 60,7 milijuna kuna u izgradnju ceste Pučišća – Povlja na otoku Braču

Izgradnja dionice Pučišća – uvala Luka prva je faza projekta \”Rekonstrukcija i izgradnja ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin\” u sklopu drugog poziva za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa, a realizacijom ove faze izgraditi će se prometnica na dionici Pučišća – Povlja ukupne duljine 4,8 km.

Glavna otočna luka i jedina od županijskog značaja je luka Supetar na otoku Braču koja na liniji Split – Supetar ima najprometniju trajektnu liniju prema broju putnika i drugu najprometniju liniju prema broju vozila što ukazuje na važnost i značaj prometne povezanosti za stanovništvo.

Realizacijom projekta direktno će se utjecati na bolju prometnu povezanost općina koje se nalaze na istočnom području otoka s glavnom lukom i otočnim središtem – Supetrom, smanjenje vremena putovanja, poboljšanje cestovne infrastrukture te bolju dostupnost javnih usluga u udaljenim administrativnim središtima što će doprinijeti održivom razvoju i kvaliteti života na lokalnoj razini. Projekt ima pozitivan učinak i na smanjenje zakrčenosti luke.

Skip to content