Obilazak potresom stradalih područja Gline i Gvozda

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Branko Bačić u pratnji potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Anje Šimprage i v.d. ravnatelja SAFU-a Dragana Jelića u Gvozdu je otvorio radove na gradilištima dviju višestambenih zgrada sa 26 stanova, čija se izgradnja sufinancira s 95 posto sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U Glini je ministar obišao kontejnersko naselje i gradilište četiri višestambene zgrade s 52 stana te još nekoliko lokacija u Glini, zajedno sa sisačko-moslavačkim županom Ivanom Celjakom, gradonačelnikom Gline Ivanom Jambrovićem i zamjenicom gradonačelnika Brankom Bakšić Mitić.

„Uskoro ćemo urediti višestambene zgrade, nećete još dugo živjeti ovdje, vi ste prioritet i ja vas podržavam“, rekao je Bačić stanovnicima kontejnerskog naselja u Glini. Ponovio je kako je 1. studeni 2023. rok do kojeg će svi stanovnici iz naselja dobiti novi, prikladni smještaj.

Prilikom stambenog zbrinjavanja i odlučivanja kome će se graditi zamjenske kuće potrebna je suradnja s lokalnom samoupravom, poručila je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić.
„Mi najbolje poznajemo situaciju na terenu i znamo kojim je ljudima već sad potreban smještaj. To su obitelji s djecom, obitelji koji žive od poljoprivrede. Nadam se de će ministar posjetiti i Majske Poljane. No, poučeni iskustvom u zadnje dvije godine pomalo gubim nadu“, kaže Bakšić Mitić.

Posjet Glini Bačić je završio obilaskom gradilišta Doma zdravlja i Doma za starije osobe. Ravnateljica Doma za starije osoba poručila mu je da su konstrukcijski radovi gotovi pa bi na proljeće zgrada mogla biti dovršena.

Izvor: HINA

Skip to content