Obilježavanje 71. Dana Europe

Sve aktivnosti vezane uz proslavu ovogodišnjeg 71. Dana Europe sele se u virtualni prostor. Tako su ove godine paneli, koncerti, virtualni obilasci Europske Komisije i filmske projekcije organizirane online, a popis možete pronaći na internetskoj stranici Dana Europe 2021

Najveći događaj – Konferencija o budućnosti Europe, startao je 19. travnja pod geslom #BudućnostjeVaša. Na toj višejezičnoj interaktivnoj digitalnoj platformi, svim građanima država članica EU omogućeno je sudjelovanje u razmjeni ideja i stavova o budućnosti Europe kao cjeline.

Želite li Dan Europe proslaviti uz glazbu, predstavništva Europske komisije i Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj organiziraju virtualne koncerte. U subotu, 8. svibnja Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira večernji koncert pod nazivom „Eurosong nostalgija“, koji ćete moći pratiti na Facebook stranici i YouTube kanalu Ureda, a u nedjelju, 9. svibnja od 20 sati, putem YouTube kanala Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, moći ćete uživo pratiti koncert grupa Pavel, Silente i Vatra.

Za ljubitelje filmova, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji sa Zagreb Film Festivalom hrvatskoj publici donosi besplatne projekcije filmova nominiranih za Nagradu LUX., pokrenutu 2007. godine. Zahvaljujući suradnji s Europskom filmskom akademijom, Europskom komisijom i mrežom Europa Cinemas, ovogodišnje finaliste Nagrade LUX „Corpus Christi“, „Kolektiv“ i „Još jedna runda“ možete pogledati online na platformi Kino Europa Online, a film “Još jedna runda” pogledajte besplatno na Dan Europe 9. svibnja u Kinu Tuškanac u 19 sati.

Izvor: europa.eu

Skip to content