Objavljen natječaj u iznosu od 1.111.111,00 eura

Bespovratna pomoć namijenjena je za projekte koji unaprjeđuju učinkovitost hrvatskih organizacija civilnog društva i njihovih partnerskih organizacija pri neovisnom praćenju i javnom zagovaranju usmjerenom na sveobuhvatnu politiku antidiskriminacije (uzimajući u obzir diskriminaciju po osnovi zdravstvenog statusa, dobi, etničkog podrijetla, spola/spolne orijentacije, roda, socijalnog ili ekonomskog statusa itd.).

Za ovaj poziv osigurano je ukupno 1.111.111,00 eura od čega EU sredstva iznose 1 milijun eura, dok ostatak sredstava osigurava Ured za udruge Vlade RH.

Pojedinačni potpisani ugovor iznosit će od najmanje 50 tisuća eura do najviše 250 tisuća eura, s tim da se minimum 50 posto sredstava projekta osigurava iz sheme bespovratnih sredstava ili maksimalno 95 posto.

Projektne prijedloge mogu prijaviti sve neprofitne organizacije registrirane kao udruge građana, profesionalna i poslovna udruženja, sindikalne organizacije, fondacije i akademske i istraživačke organizacije.

Rok za primanje projektnih prijedloga ističe 2. studenog 2009. do 16 sati, a upute za prijavitelje dostupne su na stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU https://www.safu.hr/hr/natjecaji/pregled/245/osnazivanje-uloga-i-kapaciteta-organizacija-civilnog-drustva-za-pracenje-provedbe-pravne-stecevine-eu-u-podrucju-antidiskriminacijskih-strategija .

Skip to content