Obnova palače iz EU fondova

Projekt spaja sanaciju i adaptaciju palače Moise na otoku Cresu čime će se osigurati mogućnost zapošljavanja i obrazovanja za lokalnu zajednicu. U sklopu navedenog projekta palača Moise će se i opremiti namještajem za predavaonice i sobe te kompletnom IT opremom.

Trenutno se na palači izvode radovi na krovištu kao i restauratorski radovi na zidnim oslicima. Radove na rekonstrukciji izvodi tvrtka ING-GRAD d.o.o. a stručni nadzor radova provodi tvrtka INVESTINŽENJERING d.o.o.

Prilikom obilaska palače ravnatelj SAFU, Tomislav Petric je istaknuo: “Vrijednost ovog ugovora, uz konkretnu infrastrukturu koja će se modernizirati i staviti u punu funkciju, svakako je i stjecanje iskustva u provedbi EU projekata. Uvjeren sam da će to uvelike koristiti  gradu Cresu u njegovom daljnjem razvoju i mogućnostima koje im se pružaju u EU fondovima, odnosno u natječajima koji su već otvorni i koji će se tek otvarati“.

Projekt „Obnova palače Moise na otoku Cresu” započeo je u listopadu 2015. godine, a završetak radova očekuje se krajem 2017. godine. U provedbi projekta SAFU, kao ugovorno tijelo, usko surađuje i s Ministarstvom kulture koje je projekt i predložilo za financiranje te je nadležno za tehničke aspekte provedbe.

Skip to content