Obnovljen prostor Doma za starije: 60 korisnika s ogulinskog područja dobilo uslugu boravka i pomoći u kući

Održana je završna konferencija preko 915 tisuća eura vrijednog projekta “Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije”, na kojoj je sudjelovala i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Ivana Galić.

„Prije svega, čestitam korisniku Domu za starije i nemoćne „Biskup Srećko Badurina“ i partneru Karlovačkoj županiji na uspješnom završetku projekta. Svrha, odnosno cilj projekta bio je unaprjeđenje infrastrukture s ciljem uključivanja starijih i nemoćnih osoba te mi je drago što mogu reći da su ostvareni svi ciljevi kako bi se korisnicima Doma za starije i nemoćne „Biskup Srećko Badurina“ pružila ugodnija i kvalitetnija svakodnevnica“, poručila je Galić i dodala kako projekt zasigurno može poslužiti kao primjer i poticaj drugima.

Završnoj konferenciji je, u ime Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, nazočila i državna tajnica Margareta Mađerić.

 “Ovo je jedan veliki događaj za Grad Ogulin, Karlovačku županiju, ali i za naše Ministarstvo, jer će ovaj projekt pružiti najbolju moguću uslugu za korisnike. Ističem važnu i snažnu podršku županije tijekom cijelog procesa trajanja projekta”, kazala je Mađerić.

Zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar rekla je kako je iznimno ponosna što je  projekt uspješno završio, na korist svih onih ljudi kojima će se omogućiti potrebna skrb i ostanak u svojim domaćinstvima.

„Ovakvi projekti pružaju prehranu i donošenje lijekova te organizirano i kvalitetno provođenje vremena za korisnike. Ponosni smo na obje ustanove – Dom za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina i Opću bolnicu i bolnicu branitelja Domovinskog rata Ogulin što smo zajedno doveli ovaj projekt do kraja”, istaknula je Hajsan Dolinar.

Foto: Karlovačka županija

Skip to content