Održan drugi sastanak Upravljačkog odbora projekta „Jačanje kapaciteta veterinarskog sektora u BiH i usklađivanje s pravnom stečevinom EU“

Projekt \’\’Podrška EU u jačanju kapaciteta i usklađivanju s pravnom stečevinom EU u veterinarskom sektoru Bosne i Hercegovine\’\’ počeo je prošle godine, a  financira ga Europska unija u vrijednosti od 3 milijuna eura.  Projekt će omogućiti da stručnjaci iz Austrije, Hrvatske i Francuske prenesu najbolje prakse i surađuju sa stručnjacima  iz Ureda za veterinarstvo BiH i s nadležnim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH,  kako bi ostvarili napredak u sektoru.

Provedba projekta teče uspješno te je u srijedu, 10. ožujka 2021. održan drugi sastanak Upravljačkog odbora projekta na daljinu na kojem su predstavljeni rezultati aktivnosti u prvih 6 mjeseci provedbe projekta. Ostvarena je kvalitetna suradnja između stručnjaka država članica i stručnjaka iz BiH koji su se uspješno prilagodili on line načinu rada.

Na sastanku je prezentiran i radni plan za narednih 6 mjeseci. Projekt nastavlja s radom na daljinu, očekujući poboljšanje situacije uzrokovane Covid-19 virusom, što bi omogućilo  intenziviranje aktivnosti i susrete stručnjaka na terenu.

Nositelj projekta u Republici Hrvatskoj je Ministarstvo poljoprivrede, dok Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, projektu pruža administrativno-tehničku podršku.

Skip to content