Održan okrugli stol s temom „Elektronički nadzor na putu od pilot projekta ka trajnoj implementaciji“

Europski ekspert, g. Pedro Ferreira Marum, zamjenik direktora u House of Justice u Belgiji, održao je prezentaciju o razvoju elektroničkog nadzora i njegovoj primijeni u Europi.
Okupljenima su se obratili i predstavnici tvrtke Opus d.o.o. iz Mostara, g. Vedran Smiljanić i g. Robert Bošnjak, dobavljači opreme za elektronički nadzor, koji su pojasnili kako funkcionira oprema za elektronički nadzor.
Predstavnici Sektora za probaciju će, obzirom na odlične rezultate, predložiti trajno uvođenje elektroničkog nadzora u Hrvatsku.
Također je najavljeno i da će Sektor za probaciju kao suorganizator  u travnju 2018. godine u Zagreb biti domaćin 11. međunarodne konferencije o elektroničkom nazoru, najvažnijeg okupljanja stručnjaka sa područja elektroničkog nadzora, koju svake dvije godine organizira CEP, krovno udruženje probacijskih službi u Europi.
Okrugli stol završen je raspravom u kojoj su predstavnici različitih tijela istakli zadovoljstvo suradnjom na pilot-projektu te izrazili dodatne ideje o mogućnostima elektroničkog nadzora u budućnosti. Sektor za probaciju zahvalan je svima koji su sudjelovali na provođenju pilot-projekta elektroničkog nazora.  

Izvor: https://pravosudje.gov.hr/                    

Skip to content