Održana 16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

U Đakovu je održana 16. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Predsjedajući sjednicom Predsjednik Vlade Andrej Plenković je izvijestio kako je do sada isplaćeno u Osječko-baranjskoj županiji 1,1 milijardi eura, Vukovarsko-srijemskoj 633 milijuna eura, Brodsko-posavskoj 337 milijuna eura, Virovitičko-podravskoj 329 milijuna eura i Požeško-slavonskoj 247 milijuna eura i istaknuo kako kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) središta  pet  slavonskih županija imaju alokaciju od 164 milijuna eura, što predstavlja okvir za podršku županijama i gradovima.

Na sjednici Savjeta sudjelovao je i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Dragan Jelić, a članovima Savjeta predstavljene su informacije o regionalnom razvoju kroz ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema, ulaganjima u poljoprivredu, ostvarenim rezultatima i planu ulaganja u 2024. godini kroz Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, projektu povratka Hrvatske vojske u Beli manastir te projektu razvoja kontinentalnog turizma u Slavoniji, Baranji i Srijemu.
 
Uoči početka sjednice Savjeta, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručio je ugovore Udruzi osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije Požeško-slavonske, Društvu multiple skleroze Virovitičko-podravske županije, Gradskom društvu Crvenog križa Valpovo i Udruzi Veličanka, a ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek Ugovor za energetsku obnovu zgrade Muzeja Đakovo. 

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.  Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici, Okučanima, Pitomači i Otoku.

Izvor: HINA

Skip to content