Održana konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“

Konferencija u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je u Šibeniku od 7. do 9. prosinca na kojoj je nazočio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, brojni visoki dužnosnici, ministri u Vladi RH, predstavnici lokalnih i regionalnih razvojnih agencija te korisnici. Program konferencije je ove godine bio usmjeren na puno desetljeće RH u Europskoj uniji te korištenje EU fondova i provedene EU projekte.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj je sudjelovao i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Dragan Jelić, ističući brojne realizirane projekte, značajne za lokalnu zajednicu i gospodarski razvitak, te odgovarajući na pitanja korisnika poput administrativnih procedura, postupaka javne nabave, nepravilnosti te zapošljavanja stručnog kadra. Također, održane su i brze konzultacije na kojima su sudjelovali pomoćnici ravnatelja SAFU-a te odgovarali na pitanja zainteresiranih korisnika.

Program konferencije obuhvatio je brojne teme i specifična područja regionalnog razvoja, uz fokus na iskustvu korisnika EU fondova. Održani su raznovrsni paneli s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i poduzetnicima koji su uz pomoć EU sredstava pokrenuli investicijske cikluse u svojim poduzećima, razvili nove proizvode i osnažili gotovo svaku granu ekonomije. Predstavljena je i nova internetska stranica eufondovi.gov.hr koja na jednom mjestu objedinjuje sve informacije o EU fondovima, a dodijeljeno je priznanje projektu bez kojeg je Hrvatska danas nezamisliva prema glasovima građana.

Zadnji dan konferencije obilježen je na šibenskoj Poljani uz prigodni program za građane, a omogućen je i besplatan ulaz na tvrđave Svetog Ivana, Svetog Mihovila i Barone, čija je obnova sufinancirana sredstvima EU fondova.

Brošuru “Regionalni razvoj Hrvatske” možete preuzeti ovdje.

Skip to content