Održana početna konferencija projekta „Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison“

Projekt je počeo 6. travnja 2021. godine, a gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je na početnoj konferenciji rekao kako vjeruje da ćemo početkom 2023. godine imati mogućnost u pogledati prvu projekciju filma u  Edisonu.

„Imamo tri točke u gradu Karlovcu koje bi bez europskog novca danas bile zgrade na koje nismo ponosni. Imamo izvrstan primjer projekta ekipe iz Veleučilišta, projekt Oružane i projekt Edisona. Ove tri vrijedne lokacije kulturne baštine ćemo obnoviti europskim novcem“, kazao je gradonačelnik Mandić.

Početak radova planiran je za listopad, a nakon obnove Kino Edison će imati dvije kinodvorane s ukupno 260 sjedećih mjesta, ali i druge popratne sadržaje. U okviru ovog projekta realizirat će se samo obnova brownfield lokacije, dok će se provedba usluga/sadržaja na obnovljenoj lokaciji osigurati kroz druge aktivnosti u skladu sa Strategijom razvoja većeg urbanog područja Karlovac 2019. – 2027.

„Ojačat će se temelji, u podrumskom dijelu bit će oformljen sanitarni čvor. U prizemlju će se urediti ulazne i prateće prostorije, caffe bar i suvenirnica. U velikoj dvorani izvest će se novo gledalište u skladu sa svim suvremenim pružati i druge mogućnosti kinonormativima“ , rekla je koordinatorica projekta Kristina Benko.

Revitalizacijom trenutno devastiranog brownfield prostora, ukupno 2151 četvornih metara stavit će se u funkciju, s primarnim ciljem razvoja integrirane turističke ponude Grada Karlovca. Pokrenut će se inovativni turistički sadržaji, osmišljeni kombinacijom kulturne baštine i moderne tehnologije, što će doprinositi općim gospodarskim ciljevima.

Ispred SAFU-a su početnoj konferenciji prisustvovali stručna suradnica u Uredu za kontrolu provedbe projekata Ingrid Jakopec i voditelj službe u Uredu za kontrolu provedbe projekata Denis Matas. 

Izvor: radio-mreznica.hr

Skip to content