Ravnatelj Petric na proslavi Dana Općine Pitomača

Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric čestitao je Dan Općine i blagdan Sv. Vida svim stanovnicima Pitomače i poručio: „Projekti Europske unije mijenjaju i Pitomaču, ali i druge općine i županije te se putem njih vidi koliko tko može doprinijeti. Općina Pitomača i Virovitičko-podravska županija zasigurno su primjer dobrog sinergijskog rada. Izuzetno mi je drago da sam sa svojim suradnicima i osobno sudjelovao u projektu SPEKTAR i projektu na Križnici koji idu svojim tijekom, odnosno već i vidimo njihov kraj.“

Zahvalio se na dosadašnjoj partnerskoj suradnji i dodao: “Veselim se onome što je tek pred nama – razvijanju svakog kraja“.

 „Općina Pitomača biser je Virovitičko-podravske županije“, rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i naglasio: „Pitomača je Općina koja se brine i za najmlađe, ali i za one u trećoj životnoj dobi, za umirovljenike, za poljoprivredu i gospodarstvo i to je pravi put kako jedna općina treba funkcionirati te može biti uzor i primjer uspješnog rada ostalim općinama“.

Načelnik Općine Željko Grgačić predstavio je brojne općinske projekte i posebno istaknuo projekt koji SAFU provodi zajedno s Općinom: „Centar za posjetitelje Križnica, Interpretacijski centar rezervata biosfera Mura-Drava-Dunav vrijedan je više od 15,5 milijuna kuna i financiran je bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija“.

SAFU je s korisnicima s područja Virovitičko-podravske županije dosad ugovorio 25 projekata ukupne vrijednosti 568,9 milijuna kuna od čega je 473,1 milijuna kuna financirano europskim sredstvima.

Izvori: Informativni centar Virovitica i Općina Pitomača

Skip to content