Održana uvodna konferencija projekta “Širenje mreže socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije”

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin istaknula je važnost projekta, s obzirom da na području županije od ukupnog broja stanovnika više od  21% čine osobe starije od 65 godina. Županica je poručila kako će se provođenjem projekta unaprijediti razvoj socijalnih usluga koje doprinose procesu deinstitucionalizacije i zadržavanju starijih osoba što duže u njihovim domovima.

„Imamo obvezu našim starijim sugrađanima pružati skrb kakvu zaslužuju te stoga ovakve usluge i ustanove koje ih pružaju moraju biti na visokoj razini kvalitete i dostupnosti“, zaključila je Furdek Hajdin.

Ravnateljica Doma Nataša Vučković Ivošević naglasila je kako projekt omogućuje povećanje kvalitete života te prevenciju institucionalizacije 60 starih i nemoćnih osoba na području Karlovačke županije.  „Kroz projekt će se urediti zgrada Doma te vanjski sadržaji, park i parkiralište, koje se nalazi u krugu dvorišta bolnice u Ogulinu“, kazala je Vučković Ivošević.

Ispred SAFU-a na konferenciji su sudjelovale Helena Belak, voditeljica projekta i Matea Knežević iz Ureda za kontrolu provedbe projekata.
U Karlovačkoj županiji SAFU provodi ukupno 24 projekta, ukupne vrijednosti 581.616.289,50 kuna.

Skip to content