Održana završna konferencija projekata „Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC-a Split“ i „Priprema strateških projekata KBC-a Split“

U Kliničkom bolničkom centru Split održana je završna konferencija projekata „Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC Split“ i „Priprema strateških projekata KBC-a Split“, ukupne vrijednosti 10,5 milijuna eura.

Konferenciji su nazočili pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Mislav Sovulj, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović uz ostale uzvanike.

Provedene projektne aktivnosti i ostvarene rezultate predstavili su ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović i voditelj Službe za investicije i razvoj (EU projekti) Ante Sunara.

 „Ova dva velika projekta značajno su sufinancirana sredstvima iz Europske unije. Svi se možemo uvjeriti kako i koliko dobro radi OHBP koji je uvelike unaprijedio kvalitetu zdravstvene skrbi za stanovnike Splita, Splitsko-dalmatinske županije i svih onih koji gravitiraju splitskoj bolnici, kao brojnih turista. Rad na strateškim projektima nastavlja se i dalje, a radi se o projektima koji predstavljaju budućnost i dugoročni razvoj KBC-a Split kako u stacionarnom, tako i u polikliničkom dijelu za rad dnevnih bolnica s obzirom na činjenicu da se sve više pacijenata liječi u dnevnim bolnicama, ambulantama, a sve manje stacionarno“, istaknuo je ravnatelj Meštrović.

Župan Boban je rekao kako je razvoj splitske bolnice jedan od najvažnijih projekata Splitsko-dalmatinske županije, ali i šire.

 „Zahvaljujući rebalansu proračuna i županijskoj skupštini održanoj prije koji dan, danas u ime Županije donosim dva dara. Jedan je 150 tisuća eura za tzv. zračnu poštu, odnosno bržu dostavu krvne plazme i pripravaka između OHBP-a i laboratorija, a drugi od 165 tisuća eura za regionalni transfuzijski centar koji je već u izgradnji”, naglasio je župan.

Pomoćnik ravnatelja SAFU-a Mislav Sovulj je kazao kako će se KBC-u Split zasigurno otvoriti i nove prilike, ponajprije kroz Nacionalni program oporavka i otpornosti, za nadogradnju aktivnosti projekata koje upravo privodi kraju. Iz perspektive SAFU-a, konstatirao je, postignuti su dobri rezultati.

Skip to content