Održana završna konferencija projekta rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen

U Novalji je održana završna konferencija projekta rekonstrukcije i dogradnje trajektnog pristaništa Žigljen, projekta vrijednog preko 9,7 milijuna eura.

U svojstvu izaslanika potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ravnatelj Uprave za sigurnost plovidbe Siniša Orlić istaknuo je značaj pristaništa Žigljen za unapređenje kvalitete života stanovnika Novalje, cijele Ličko-senjske županije i šire.

„Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija do sada financiralo izgradnju i rekonstrukciju lučke infrastrukture u ukupnoj vrijednosti više od 100 milijuna eura. Trajektno pristanište Žigljen jedno je od 19 uspješno provedenih sličnih projekata“, rekao je Orlić dodajući kako Ministarstvo priprema natječaje za novo financijsko razdoblje.

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo istaknuo je značaj Trajektnog pristaništa Žigljen rekavši kako pristanište Žigljen, kojime upravlja Lučka uprava Novalja, predstavlja ulazna vrata na otok Pag i grad Novalju.

U sklopu završne konferencije projekta, održan je i stručni skup “Izazovi županijskih lučkih uprava u provedbi projekata iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija”, na kojemu je zaključeno kako je u svakodnevnom poslovanju potrebno daljnje usavršavanje djelatnika i stjecanja novih znanja.

Ispred Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU na konferenciji su sudjelovali Marija Bezina i Matej Horvat.

Foto: Lučka uprava Novalja/LSŽ

Skip to content