Opća bolnica Gospić bogatija za novoizgrađeni operacioni trakt i dnevnu bolnicu

U ime Vlade RH državni tajnik Plazonić čestitao je na svečanom otvorenju: „Otvaranje ovakvih sadržaja je veliki događaj, modernizacija i pristupanje modernim trendovima, algoritmu zbrinjavanja naših bolesnika. Na ovaj način se OB Gospić još jedanput dokazala u kadrovskom, tehničkom i stručnom smislu pa može poslužiti za primjer mnogim čuvenijim bolnicama u Hrvatskoj.“

Ravnatelj SAFU-a Petric izrazio je žaljenje što je po prvi put puta u Gospiću i poručio kako to ne umanjuje važnost  događaja, kao niti 41 projekt kojega SAFU trenutno realizira u bolnicama i zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.

„U protekle četiri godine izgradili smo 27 dnevnih bolnica i sedam objedinjenih hitnih prijema. Ovo danas je jedan od najvećih projekata, a čekaju nas novi programi koje podržavaju premijer Plenković i Vlada RH. Osim toga, predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je protekloga tjedna Hrvatskoj za zdravstvo namijenila 47 milijardi kuna“, ustvrdio je Petric te najavio nastavak odlične suradnje sa županom Petryjem.

Ličko-senjski župan rekao je kako će Županija i ubuduće biti na dispoziciji OB Gospić, kao osnivač bolnice i pouzdan partner.

 „Definitivno ćemo raditi na unaprjeđenju i opremljenosti ove, kao i ostalih zdravstvenih  ustanova na ovome području. Još jednom vam zahvaljujem na svemu i najavljujem dobru suradnju i ubuduće“, kazao je župan Petry.

Ravnateljica bolnice Sandra Čubelić rekla je kako se zdravstvena djelatnost u bolnici odvija dulje od 150 godina, uz stalne modernizacije i pomake.

„Kirurške sale izgrađene su još 1958. godine. Prije pet godina započela je realizacija naše ideje kako bi se poboljšao i osuvremenio naš operacioni trakt jer je dosadašnji operacioni trakt  zapravo više odgovarao ratnim uvjetima, negoli suvremenim potrebama“, izjavila je ravnateljica.

Dodala je i kako su sada izgrađene i opremljene tri moderne operacione sale na koje su izuzetno ponosni i naglasila kako je ovo jedina akreditirana bolnica u javno-zdravstvenom sustavu Republike Hrvatske.

Izvor fotografija: Ličko-senjska županija

Skip to content