Općina Voćin postala bogatija za novi Geo-info centar

Ministrica Tramišak izrazila je zadovoljstvo što može prisustvovati svečanom otvorenju: „Kada govorimo o ukupnim ulaganjima u prirodnu i kulturnu baštinu u Republici Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina iz sredstava fondova Europske unije, dosežemo iznose veće od tri milijarde kuna, a Virovitičko-podravska županija i Park prirode Papuk ističu se sa svojim projektima. Ono što je važno u svim ovim projektima je to da daju novu perspektivu i razvoju turizma i cjelokupnom gospodarskom razvoju. Zaista čestitam na uspješnoj realizaciji ovog velikog i vrijednog projekta za Virovitičko-podravsku županiju, za općinu Voćin i Park prirode Papuk“.

Dodala je i kako je na području Virovitičko-podravske županije ugovoreno ukupno devet projekata kojima se ulaže u prirodnu i kulturnu baštinu, čija je vrijednost veća od 490 milijuna kuna, od čega je oko 330 milijuna kuna financirano europskim sredstvima.

Važnost projekta istaknuo je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović: „Ovaj Geo-info centar će imati veliki značaj za turizam Virovitičko-podravske županije uz svu onu kulturnu i prirodnu baštinu koju smo do sada revitalizirali ili obnovili. Ovo je još jedna točka na turističkoj karti naše županije koja će doprinijeti razvoju turizma. Važno je naglasiti i da se ovaj projekt ne tiče samo Virovitičko-podravske, nego i Požeško-slavonske županije i siguran sam da će i naša, ali i Požeško-slavonska županija imati velike turističke koristi od ovog projekta“.

„Sa zadovoljstvom mogu kazati kako smo uspješno proveli jedan od najvećih projekata u Slavoniji. Dugi je niz godina truda i rada iza tog jedinstvenog projekta i zaista smo sretni što otvaramo vrata za javnost. Zamišljeno je da obilazak prosječnog posjetitelja traje 45 minuta, a uključuje i gledanje filma u 3D kinu. To su zaista posebni efekti koji će ostaviti dojam na svakog našeg posjetitelja, prolazio on kroz područje koje se tiče geologije, biologije ili arheologije. Uvjeren sam da će biti impresioniran onime što nudi sami postav“, rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Ispred SAFU-a na svečanom otvorenju su sudjelovale Petra Kale i Maja Jakšić.

Skip to content