OSIJEK bogatiji za dva nova Ugovora

Potpisnici Ugovora za projekt izgradnje podvožnjaka su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric te gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, istaknuo je kako su oba projekta vrlo vrijedne investicije koje dižu kvalitetu života stanovnika Osijeka.

„Zahvaljujem ministru Butkoviću i Hrvatskim cestama na važnom projektu na Čepinskoj cesti. Problem prometnog čepa, koji će biti riješen s velikom investicijom od 93 milijuna kuna, financirana 85% sredstvima iz europskih fondova, 15% Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, koja će omogućiti kvalitetniji život i prohodniji promet ovdje u Osijeku“, rekao je premijer Andrej Plenković.

Drugi ugovoreni projekt, nabave novih autobusa za GPP, vrijedan oko 32,3 milijuna kuna, potpisan je između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, SAFU-a te Gradskog prijevoza putnika d.o.o.. U sklopu ranije potpisanih ugovora, okviru kojeg je GPP Osijek nabavio 12 novih autobusa, a sa današnjih 13 vozni park GPP bit će bogatiji za sveukupno 25 novih autobusa.

Dotaknuvši se projekta „Slavonija, Baranja i Srijem“, Premijer Plenković je kazao kako ga je Vlada Republike pokrenula kako bi se osigurala europska sredstva, isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. 

„Ukupno je to 18,5 milijardi kuna sredstava iz  financijske perspektive, koja je iza nas. Ugovorili smo 17,7 milijuna kuna vrijednih projekata – i sa istom dinamikom plana razvoja Slavonije idemo u novu financijsku perspektivu, koja ima još značajniji financijski okvir. Cilj je zaustaviti negativne demografske trendove, omogućiti našim ljudima u Slavoniji, Baranji i Srijemu, Osječko-baranjskoj županiji, ali i drugim slavonskim županijama ostanak ovdje, zasnivanje obitelj, kako bi gradili Slavoniju na najbolji mogući način“, izjavio je premijer.

Potpisivanjem ovih dvaju vrijednih ugovora, ukupan broj ugovorenih projekata u Osječko-baranjskoj županiji je 114, ukupne vrijednosti preko 2,3 milijarde kuna.

Izvor fotografija: Vlada RH/HINA 

Skip to content