Otvoren Centar za posjetitelje Medvedgrad

Projekt “Poboljšanje posjetiteljskog kapaciteta u svrhu održivog upravljanja Parkom prirode Medvednica“  najvrjedniji je i najveći projekt u povijesti Javne ustanove Parka prirode Medvednica, ukupne vrijednosti od gotovo 40 milijuna kuna.

Ministar Ćorić u svojem obraćanju je istaknuo kako mu je iznimno drago vidjeti uspješno završen projekt obnove Medvedgrada koji je od važnosti ne samo za Zagreb, već za cijelu Hrvatsku.

„Vrlo je važno da i u ostalim Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode RH slijedimo ovaj primjer jer Hrvatska zaista ima bogatstvo koje s ponosom trebamo prezentirati”, zaključio je ministar Ćorić.

“S današnjim danom završili smo još jednu projektnu aktivnost koja se odnosila na svečano otvorenje Centra za posjetitelje Medvedgrad kako bismo ga od sutra mogli staviti dostupnim našim posjetiteljima. U sljedećih 15 dana Centar će imati Dane otvorenih vrata s obzirom da je u tijeku Mjesec turizma u Hrvatskoj, a mi također idemo ukorak s trendovima. Želim naglasiti da se ovdje nalazi Južna kula, Istočni i Zapadni palas s novim multimedijalnim sadržajima koji će ponuditi sve što smo znali napraviti o povijesti Medvedgrada i naše Medvednice“, poručila je ravnateljica JU PP Medvednica Marina Popijač.

Ispred SAFU-a na svečanom otvorenju je sudjelovala i pomoćnica ravnatelja Matea Radić.

„Radujem se što sam, nakon završne konferencije održane u lipnju, ponovno ovdje,  da zajedno s Vama proslavim otvaranje Centra –  krune najvrjednijeg projekta u povijesti JU PP Medvednica. Dugo priželjkivani Centar za posjetitelje od danas će postati nezaobilazno mjesto za istraživanje ljepote Medvednice i dočaravanje bogatstva ovog drevnog grada. Također, zahvaljujući ovom vrijednom projektu podići će se svijest o prirodnim vrijednostima, doprinijeti razvoju turističkog potencijala i potaknuti razvoj lokalnog područja“, kazala je Radić.

SAFU je dosad u okviru dva poziva za promicanje održivog razvoja prirodne baštine ugovorio 51 projekt čime je uloženo 1,3 milijarde kuna u zaštitu i očuvanje bioraznolikosti Republike Hrvatske.

Foto: HINA i Marko Edge

Skip to content