Otvoren natječaj za male i srednje poduzetnike

Cilj ovog natječaja je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s ekološkim i drugim međunarodnim standardima.

Uvođenjem međunarodnih eko standarda i energetski učinkovite tehnologije u proizvodne procese ojačat će se konkurentnost malih i srednjih poduzeća. Primjenom najbolje prakse i uspješnih poslovnih modela lakše će se razviti novi, konkurentniji proizvodi.

Korisnicima je na raspolaganju iznos od 3 milijuna eura, a visina pojedinačnih potpora kretat će se od 50.000 do 200.000 eura. Financiranje IPA sredstvima maksimalno može iznositi 85% od ukupne vrijednosti dodijeljenih bespovratnih sredstava.

Na natječaju mogu sudjelovati mali i srednji poduzetnici, a bit će otvoren do 20. veljače 2012 godine.

Natječaj je javno dostupan na internetskoj stranici SAFU safu.hr te na web stranicama Europske komisije tj. EuropeAida http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm

Sve informacije vezane uz prijavu na natječaj objavljene su na internetskim stranicama SAFU u dokumentu Upute za prijavitelje (Guidelines for grant applicants) objavljenom uz natječaj.

Osim toga, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva organizirat će besplatne, informativne radionice namijenjene poduzetnicima koji se žele prijaviti na ovaj natječaj. Detaljne informacije vezane uz radionice također će biti objavljene na internetskim stranicama safu.hr

Skip to content