Otvoren Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske županije u Krapini

Poslovno-tehnološki inkubator otvorio je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji se tom prigodom obratio uzvanicima te čestitao korisniku bespovratnih sredstava, Krapinsko-zagorskoj županiji, na dobro odrađenom poslu i istaknuo važnost projekata poput ovog za razvoj i napredak lokalnih zajednica i poduzetništva u tim zajednicama.

Uz Predsjednika RH na svečanosti su se uzvanicima obratili i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Antonić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a detaljnije o samom projektu je ispričala direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić.

Kroz provedbu projekta „Poslovno-tehnološki inkubator Krapinsko-zagorske“ izgrađen je poslovno-tehnološki centar neto korisne površine 2.040 metara četvornih za koji su radovi završeni u ožujku ove godine, a inkubator je dobio uporabnu dozvolu početkom travnja. Ukupna vrijednost ulaganja je spomenutih 30 milijuna kuna od čega je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Završetkom radova i opremanja inkubatora izrađena je i puštena u rad web aplikacija virtualnog inkubatora namijenjena pružanju usluga e-inkubatora za poduzetnike.

Inkubator sadrži 13 inkubacijskih prostora, edukacijsko tehnološki prostor, višenamjensku dvoranu, inovativni laboratorij te dodatne urede namijenjene za rad operatera Poslovno-tehnološkog inkubatora.

Trenutno su popunjena dva poslovna prostora u kojima se nalaze poduzetničke potporne institucije (PPI), tj. Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije d.o.o. kao operater infrastrukture te REGEA – Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske, no inkubator uskoro očekuje i svoje nove stanare tj. mlade poduzetnike.

Skip to content