Otvoren Središnji paviljon Opće bolnice \’\’dr. Ivo Pedišić\’\’ u Sisku

Istaknuo je kako je projekt izgradnje nove dnevne bolnice i objedinjenih hitnih bolničkih prijema u Sisku vrijedan 132 milijuna kuna, dio velikog projekta modernizacije zdravstva i jačanja infrastrukture cijeloj Hrvatskoj, vrijednog 2,4 milijarde kuna.

\”Ovo je doprinos želji Vlade da nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Banovinu investiramo i više nego u nekim drugim dijelovima Hrvatske jer osjećamo da nam je ovdje potrebna i gospodarska i fizička obnova i demografska revitalizacija\”, poručio je.

Podsjetio je da je ovaj projekt započet 2017. godine, na početku prvoga mandata ove Vlade, vrijedan 132 milijuna kuna te da spada u projekt dnevnih bolnica i objedinjenih hitnih bolničkih prijema koji su samo jedan dio mozaika u cijeloj Hrvatskoj.

 \”Ovo što radimo u Sisku, napravili smo u pogledu dnevnih bolnica u još 24 grada, a u pogledu objedinjenih hitnih bolničkih prijema u sedam gradova. Ta ukupna investicija u hrvatsko zdravstvo, u njegovu modernizaciju i jačanje infrastrukture iznosi 2,4 milijarde kuna\”, istaknuo je.

SAFU je s korisnicima na području Sisačko-moslavačke županije ugovorio ukupno 84 projekta vrijedna 701,8 milijuna kuna od čega je gotovo 457 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Izvor: Hina

Skip to content