Otvoren Tehnološki odjel osječkog Poduzetničkog inkubatora "BIOS"

Sredstva za realizaciju ovoga projekta, u iznosu od 925.286 eura, su bespovratna sredstva za razvoj poslovne infrastukture iz projekta Europske unije PHARE 2005, dok su ostatak osigurali grad Osijek i Poduzetnički inkubator.

Direktor “BIOS”-a Igor Medić ocijenio je kako se, s obzirom na povećanje opsega poslovanja, pojavila potreba za novim prostorom, dodavši kako novi objekt ima mogućnost smještaja 20-30 poduzetnika, a u njemu će djelovati i edukativne institucije poput Centra za poduzetništvo te Tehnologijsko-razvojnog centra.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se PI “BIOS” našao u skupini od sedam poduzeća, koja su dobila bespovratna sredstva iz projekta “Izgradnja poslovne infrastrukture” Phare 2005.

U Upravi “BIOS”-a smatraju kako će veći kapaciteti inkubatora omogućiti bolju potporu poduzetnicima, što će u konačnici rezultirati njihovom boljom samoodrživošću te većim resursima za buduće projekte potpore poduzetništvu.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo kazao je kako su županijske vlasti, primjenom različitih poticajnih mjera, bile partner “BIOS”-u i njegovim korisnicima, a skupa s “BIOS-om” izradili su niz promibžbenih dokumenata o poduzetništvu.

Otvarajući novi objekt “BIOs-a” osječki gradonačelnik Anto Đapić najavio je kako će gradske vlasti i nadalje podupirati aktivnosti ove tvrtke. (Hina) 

Skip to content