Otvorena nova zgrada poduzetničkog inkubatora u Čakovcu

Na završnoj konferenciji projekta okupljenim uzvanicima i medijima obratili su se: župan Međimurske županije Matija Posavec, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije Vjeran Vrbanec te direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivan Plačko koji je i predstavio dosadašnji razvoj Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Kapaciteti jedinog inkubatora na području Međimurske županije (TICM) bili su u potpunosti popunjeni te postojala hitna potreba za osiguranjem novih prostora što se i realiziralo kroz predmetni projekt. Projekt „Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije“ nastavak je ulaganja u razvoj poslovne infrastrukture Čakovca ali i cijele Međimurske županije.

Realizacijom navedenog projekta međimurskim poduzetnicima je stavljeno na raspolaganje dodatnih tisuću metara četvornih vrhunski opremljenih prostorija. Konkretno, radi se o 34 nova ureda s opremom poput: radne stanice za 3D animaciju, montažu video i zvučnih zapisa, računala za razvoj mobilnih i web aplikacija, serverske i mrežne infrastrukture te audio, video i fotografske opreme. Osim ureda, opremljena je i informatička učionica se suvremenim računalima i prezentacijskom opremom te opremom prilagođenom za osobe s invaliditetom, a tu je i prostor za coworking/predinkubaciju ukupne površine 89,16 m2 te prostor i oprema za promociju vlastitih rješenja i prezentaciju rezultata projekata tzv. Showroom koji je prvi prostor tog tipa na području županije.

Navedenim poboljšanjima daje se odgovor na potražnju za proizvodima i uslugama koje poduzetnički inkubatori pružaju poduzetnicima u početnim fazama poslovanja.

Međimurska županija, koja je korisnik bespovratnih sredstava u ovom projektu, pokazala se kao uspješan korisnik europskog novca. Kada govorim o SAFU, na području Međimurske županije dosad smo ugovorili 18 projekata čija je ukupna vrijednost 342 milijuna kuna, a odnose se na projekte dnevne bolnice i primarne zdravstvene zaštite, razvoja poduzetničkih zona, ulaganja u znanost, kao i kulturnu i prirodnu baštinu.

Skip to content