Otvoreni radovi na Polivalentnom centru u Završju

Prizemlje centra predviđeno je za turističku galeriju s info-punktom, manju izložbenu galeriju i višenamjensku salu, a na prvom katu nalazit će se konferencijska dvorana i terasa.  

Obnova  objekta  samo je dio aktivnosti projekta R.E.D.D. H.I.L.L., u sklopu kojeg će se održati nekoliko radionica, izraditi informativno-promotivni paket Općine te postaviti 19 turističkih info-ploča o tom području, tradiciji te arhitektonskim i kulturnim znamenitostima.

Naime, naselje Završje u cijelosti je zaštićeni spomenik kulture, koji je nekad bio sjedište Općine, a u njemu je živjelo 2000 stanovnika, dok ih danas broji svega 37. Upravo zato je njegova zaštita i revitalizacija nužna za opstanak i daljnji razvoj mjesta. Stoga se projektni partneri nadaju da će projekt predstavljati primjer mnogim mjestima slične sudbine duž obale.

 „Krenula je obnova Završja i nećemo stati dok je potpuno ne završimo”, rekao je tom prilikom istarski župan Ivan Jakovčić, koji je službeno otvorio radove na staroj školskoj zgradi.

Provedba projekta R.E.D.D. H.I.L.L., vrijedan oko 384 tisuće eura, započela je u rujnu prošle godine, a završetak se očekuje krajem studenog. Projekt provodi Istarska županija u suradnji s partnerima: Općinom Grožnjan, Turističkom zajednicom Grožnjan te talijanskim regijama:  Veneto, Abruzzo i Puglia.

Skip to content