PANNONIAN TOURISM

Cilj projekta bio je unaprijediti vještine vlasnika u vođenju seoskih turističkih gospodarstava u prekograničnoj regiji, na način da se razvije i provede specifičan program osposobljavanja za panonsku regiju.  Sudionici programa prošli su deset seminara, odnosno  240 sati osposobljavanja kroz teorijsku i praktičnu nastavu. Program je podrazumijevao izradu poslovnog plana razvoja i unapređenja turističkih usluga na seoskim obiteljskim turističkim gospodarstvima.

Također je izrađena i zajednička mađarsko-hrvatska web stranica www.pannoniantourism.hu, na kojoj se može preuzeti priručnik za vođenje seoskog obiteljskog turističkog gospodarstva.

Predstavljene su i mogućnosti buduće prekogranične suradnje i korištenja  programa IPA za razvoj seoskog turizma, te je potpisan prekogranični sporazum o budućoj suradnji na tom području između predstavnika udruga za seoski turizam i turističkih zajednica iz pograničnih županija Mađarske i Hrvatske. Navedenim se sporazumom  planira povezati strukovne udruge radi razmjene iskustava, studijskih posjeta i zajedničkog sudjelovanja u programima razvoja seoskog turizma, osobito u okviru provedbe aktivnosti iz Operativnog programa prekogranične suradnje Mađarske i Hrvatske 2007-2013.

Skip to content