Počela izgradnja V. faze projekta “Greenway”

Povodom obilježavanja početka radova na izgradnji državne biciklističke rute “Greenway”, koja će unaprijediti turističku i rekreativnu ponudu Grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije. 

Projektom će se izgraditi biciklistička prometnica ukupne duljine 132 km, što uključuje i dodatnu opremu; rasvjetu, punjače za e-bicikle, odmorišta, parkirališta, info oznake i brojače prometa, a planira se i uređenje prilaza mostovima kao i uređenje prilaza i spojeva na postojeću biciklističku i cestovnu infrastrukturu.

Peta faza projekta, od ukupno devet, obuhvaća izgradnju biciklističke prometnica u duljini od 1665 metara, od Arene Zagreb do Savskog pješačko – biciklističkog mosta. Planirano izvođenje radova u ovoj fazi je tri mjeseca te će nastaviti prema ostalim zagrebačkim savskim mostovima, zaključno s Domovinskim mostom. 

„Vjerujem da će današnjim početkom izgradnje V. faze “Greenway-a”, odnosno završetkom radova za 90 dana, svima biti jasnije o kakvom se iskoraku u budućnost radi te koliko je ovaj projekt važan za povratak rijeci Savi“, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Cilj projekta je promicanje održive urbane i regionalne mobilnosti, podizanje sigurnosti prometa te osiguravanje bolje povezanosti biciklističkih prometnica na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 6.762.536,87 HRK.

Foto: HINA

Skip to content