Početna konferencija projekta VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti

Kroz VRTUS RCK će uspostaviti moderan praktikum kuharstva i slastičarstva za nastavu, obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje učenika i svih ostalih polaznika. Praktikumi će biti opremljeni suvremenom opremom i inovativnim tehnologijama, a polaznici koji steknu iskustvo i znanje u korištenju te opreme bit će potpuno spremni raditi kod poslodavaca. Uz prostore škole u potpunosti će se obnoviti dom škole i prenamijeniti u Akademis – dom i hostel. Akademis će biti poligon gdje će se budući naraštaji učenika i odraslih polaznika obrazovati, odnosno učiti temeljeno na radu  zajedno sa svojim mentorima koji će im prenositi svoja znanja kroz rad u kuhinji, restoranu, na recepciji i kušaonici. Akademis će nastaviti funkcionirati kao dom, ali će onaj dio godine kada učenici nisu u domu služiti kao hostel, otvoren za širu javnost“ rekao ravnatelj i voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Andrej Kristek.

Ustrojavanjem regionalnog centra kompetentnosti kroz infrastrukturu stvaraju se uvjeti za ulaganje u znanje te primjenu novostečenih znanja i vještina u radu. Stoga je RCK važan za društveni i gospodarski razvoj ne samo Osječko-baranjske županije nego i šire regije.

Uspostava infrastrukture RCK kroz VIRTUS jedan je od značajnih projekata u čijoj provedbi, kao regionalni koordinator, sudjeluje Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. potpisan je 19. lipnja 2020. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, i u cijelosti je financiran sredstvima EU. Vrijednost projekta VIRTUS je 24,2 milijuna kuna.

Snimku početne konferencije možete pogledati na: https://youtu.be/1345dxBG46Q

Izvor: Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek

Skip to content