Poduzetnicima gotovo 12 milijuna kuna za poboljšanje poslovnih procesa

Ministar Maras ističe da će sredstva iz ovoga programa poduzetnicima znatno olakšati poslovanje:

„Da bi bili konkurentni na današnjem zahtjevnom tržištu, poduzetnici moraju optimizirati svoje poslovanje, a malim i srednjim poduzetnicima upravo primjena modernih tehnologija uvelike može povećati efikasnost. Natječaj je još u tijeku, stoga još jednom pozivam poduzetnike da se uključe i iskoriste ovu priliku da uvedu napredne e-poslovne modele u svoje tvrtke“, kazao je ministar Maras.

Napomenuo je i kako je riječ o trajnom pozivu s ukupnim iznosom sredstava od 34,67 milijuna kuna, što znači da je potencijalnim novim korisnicima na raspolaganju još 18,43 milijuna kuna. 

 „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija, te korištenjem informacijske i komunikacijske tehnologije jedni su od prioriteta ulaganja koje smo zacrtali u našim operativnim programima, kako onima iz financijskog razdoblja 2007.-2013. tako i u novoj financijskoj perspektivi 2014.-2020. Cilj nam je ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva, dati potporu projektima istraživanja i razvoja za poslovni sektor, a u tu svrhu, za podršku malim i srednjim poduzećima, istraživanje i inovacije, namijenjeno je gotovo 2 milijarde eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj“  istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. 

Ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije gđa. Nataša Mikuš Žigman čestitala je svim poduzetnicima i pri tome istaknula kako je, uzimajući u obzir da su bespovratna sredstva osigurana iz EU proračuna, posebnu pažnju potrebno obratiti na postupke nabave koji će se provoditi u okviru projekata, odnosno primijeniti načela javne nabave koje propisuju europske direktive, a prenesena su u ugovore sa korisnicima. 

„Zahvaljujem Ministarstvu na potpori koja nam je vrlo značajna.  Zahvaljujući  dobivenim sredstvima moći ćemo unaprijediti  naša softverska rješenja što će nam sigurno pomoći u radu i proširiti naše kompetencije“, zaključila je Romana Ilić, direktorica tvrtke Studio 3LHD, jedne od dobitnice sredstava.

Više informacija pogledajte na:http://www.minpo.hr/default.aspx?id=3067

Skip to content