Potpisan je Ugovor o početku građevinskih radova na izgradnji Studentskog doma Palacin

Uz ministra regionalnoga razvoja i fondova EU Marka Pavića, ministra uprave Ivana Malenicu svečanom potpisivanju ugovora nazočio je i ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric.

Obraćajući se nazočnim gostima ministar Pavić je istaknuo kako brojni projekti koji su predstavljeni i na Danima regionalnog razvoja i fondova EU upravo u Šibeniku pokazuju kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku – od bolje infrastrukture, preko boljeg zdravstva do boljeg školstva.

„Najbolji primjer kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku u Šibeniku su tvrđave i upravo su oni simbol korištenja fondova i simbol da mijenjaju ne samo turizam, nego sentiment i ekonomiju grada. Kao bivši predsjednik Udruge mladih znanstvenika znam što znači visoko obrazovanje i veleučilište koje će privlačiti inozemne studente i zato mi je drago da smo došli u fazu da možemo potpisati ugovor i krenuti s izgradnjom studentskog doma“, kazao je ministar Pavić.

Ravnatelj Petric je kazao kako se poboljšanjem uvjeta u odgojno-obrazovnim ustanovama, točnije modernizacijom postojećeg kapaciteta studentskih doma želi doprinijeti smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente, s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju.

„U okviru poziva Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju potpisano 14 ugovora u vrijednosti od gotovo 1,4 milijarde kn od čega se na bespovratna sredstva odnosi 1,2 milijarde kuna. Financirana je izgradnja i obnova domova za smještaj studenata na području Zagreba, Osijeka, Rijeke, Dubrovnika, Varaždina, Šibenika, Zadra, Pule, Požege, Splita, Vukovara, Virovitice i Čakovca. Za sedam ugovora provedba je završena, a za sedam je provedba aktivnosti još uvijek u tijeku“, naglasio je Petric.

Također, Petric je iznio podatke kako ukupna vrijednost završenih projekata u okviru navedenog poziva iznosi 689,1 milijun kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 604 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekata u provedbi u istom pozivu iznosi 704,6 milijun kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 596 milijuna kuna.

Fotografija izvor: www.sibenik.in

Skip to content