Potpisan ugovor o izgradnji obilaznice Apševaca i Lipovca

Izgradnja obilaznice obuhvaća prometnicu ukupne duljine glavne trase od 4200 metara, uključujući most preko rijeke Bosut duljine 147,70 metara. Obilaznica zaobilazi naselja Apševci i Lipovac, te spaja državnu cestu D57 i autocestu A3. Vrijednost projekta je 129.082.784,00 kuna, dok bespovratna sredstva iznose 106.069.667,20 kuna.

Potpisan je ugovor o izgradnji obilaznice Apševaca i Lipovca, što je dio šireg ulaganja u razvoj infrastrukture radi poboljšanja prometne povezanosti. Radi se o projektu koji je vrijedan 132 milijuna kuna i pomoći će gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije“, izjavio je predsjednik Vlade Plenković nakon popisivanja ugovora.

Projekt izgradnje obilaznice Apševaca i Lipovca odnosi se na izgradnju prometnice kojom će se zaobići dionica državne ceste kroz naselja Apševci i Lipovac kojom će se poboljšati cestovna sigurnost. Izgradnja obilaznice uključuje izgradnju prometnice/trase, mosta, ugradnju rasvjete, izgradnju popratne infrastrukture, signalizaciju, uređenje krajobraza i izradu potrebne projektne dokumentacije“, istaknuo je ravnatelj Petric.

Izvor foto: Vlada.hr

Skip to content