Potpisan ugovor o izgradnji studentskog paviljona u Osijeku

Uz ministra Tolušića, svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Sonja Bošnjak, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof.dr.sc. Srećko Tomas, ravnatelj Središnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, mag. ing. el., gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Vrkić, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Željko Turkalj, članovi Senata Sveučilišta i brojni drugi gosti.

Izgradnjom studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku omogućit će se smještaj za dodatnih 796 studenata, čime će po završetku projekta, ukupan broj kreveta za studente u Osijeku porasti na 1.465. Ovaj projekt doprinijet će i povećanju smještajnih kapaciteta za studente u nepovoljnom položaju za koje je predviđeno 537 od 796 novih ležajeva, od čega će 10 jednokrevetnih soba biti prilagođeno za studente s invaliditetom.

Nakon potpisivanja, ministar Tolušić i ravantelj Petric sa suradnicima su se zaputili prema Županijskom sudu u Osijeku gdje su obišli radove na projektu „Radovi na rekonstrukciji objekata sudova – Županijski sud u Osijeku„. Radovi su odvijaju u okviru IPA projekta \”Potpora racionalizaciji mreže sudova“ ukupne vrijednosti 8.659.235 eura, dok vrijednost radova iznosi 2.661.964,86 eura, od čega je 2.262.670,13 eura financirano sredstvima iz EU fondova. 

Skip to content