Potpisan Ugovor o Izgradnji veletržnice ribe i ribljih proizvoda u Tribunju

Svrha izgradnje ovog objekta je poboljšanje tržišne infrastrukture u području ribarstva. Ovim projektom omogućit će se trgovanje ribom i ribljim proizvodima bez posrednika i na taj će se  način osigurati kvalitetnija i pristupačnija trgovina.

Ugovor o izgradnji potpisan je s tvrtkom  Coning Ecogradnja d.d.  iz Varaždina u ukupnoj vrijednosti od 700.304,37 eura , od čega se iznos od  525.228, 28 eura odnosi na EU udio financiranja. Obuhvaća sve građevinske, instalaterske i obrtničke radove za dovršetak objekta veličine399 m2, uključujući i radove na ugradnji rashladnih uređaja, uređenje okoliša te priključenje na komunalnu infrastrukturu.

Radovi će se provoditi u skladu s FIDIC  uvjetima ugovora za graditeljstvo (New Red Book), odgovarajućim posebnim uvjetima te važećoj legislativi Republike Hrvatske iz područja izgradnje, važećim Rješenjem o uvjetima građenja i odgovarajućom projektnom dokumentacijom.

Radovi na izgradnji veletržnice počet će tijekom jeseni 2011 godine a završetak se očekuje do  početka iduće turističke sezone.

U tijeku je i provedba natječaja za nabavu opreme za veletržnicu ribe u Tribunju. Ovaj ugovor financirat će se iz istog programa te će se njime osigurati suvremena oprema veletržnice.

Skip to content