Potpisan ugovor za Gospodarski centar u Osijeku

Projekt Izgradnje Zgrade 1. Gospodarskog centra vrijedan je 63,7 milijuna kuna, od čega Ministarstvo regionalnoga razvoja sufinancira 45 milijuna kuna, a Osječko-baranjske županija 18,7 milijuna. Zgrada je osmišljena kao multifunkcionalni objekt s mogućnošću prilagodbe prostora veličini i zahtjevima događanja, a ukupne bruto površine gotovo 5000 m2. Projekt traje od 1. ožujka 2021. do 1. rujna 2023., te je Županija pokrenula postupak javne nabave za izvođenje radova i uslugu stručnog nadzora, a rok za dostavu ponuda za izvođenje radova je 15. ožujka ove godine.

Gospodarski centar strateški je projekt koji će osigurati novu poslovnu infrastrukturu koja će podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, omogućiti razvoj novih proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, razvoj usluga poduzetničkih potpornih institucija za mala i srednja poduzeća, te razvoj mreže poslovnih komunikacija.

„Zadovoljstvo mi je potpisati ovaj ugovor s Osječko-baranjskom županijom koja je inicijator i nositelj ovog projekta. Strateški projekt ulaganja u novu poduzetničku infrastrukturu zasigurno će potaknuti i daljnji razvoj gospodarstva na cijelom ovom području, ne samo županije nego i istoka Hrvatske. Ovaj prostor će poslužiti za nova sajmovanja i nove poslovne susrete i na međunarodnoj razini. Otvara se prilika za suradnju i s drugim srednjeeuropskim i ostalim europskim gradovima koji tradiciju sajmovanja njeguju i koji se razvijaju u tom smjeru. Izvrsna je ovo prilika za mala i srednja poduzeća te za različite vrste industrija koji će ovdje moći prezentirati svoje kvalitetne proizvode, pronalaziti nove poslovne partnere i otvoriti jednu novu perspektivu poslovanja“, istaknula je ministrica Tramišak

Ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric istaknuo je kako je potpisani ugovor već stoti ugovor koji je Središnja agencija potpisala na području Osječko-baranjske županije i jedan je od najvrjednijih do sada. „Realizacija ovog projekta je zapravo već krenula, mi smo zajedno sa stručnim službama Županije napravili javnu nabavu za realizaciju izgradnje i nadzora te očekujemo uskoro izvođenje radova“, rekao je ravnatelj Petric.

Smatram da će ovaj novi sajamski prostor dati svježinu i zamašnjak koji će pokrenuti gospodarstvo kroz sajmovanje i kroz događanja s područja cijele Hrvatske. Grad Osijek ima tu tradiciju i nedostajala mu je samo ta infrastruktura da bi se na taj način moglo krenuti u sve ono što želimo“, zaključio je župan Anušić.

Izvor: razvoj.gov.hr, obz.hr

Skip to content