Potpisan ugovor za izgradnju studentskog doma u Varaždinu

Ugovor su potpisali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje (SAFU) Tomislav Petric i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.
Projekt izgradnje novog studentskog doma i prateće infrastrukture osigurat će povećanje smještajnih kapaciteta za studente i na taj način omogućiti daljnji razvoj Kampusa Varaždin ali i utjecati na razvoj samoga Varaždina i visokoobrazovnih institucija na području Varaždinske županije.
Natječaj „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usmjeren je prvenstveno na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog natječaja je 934 milijuna kuna, a kako je otvoren do 30.6.2020. godine, proces se nastavlja i uskoro se očekuje potpisivanje novih ugovora za ostala visoka učilišta.

Više informacija pogledajte ovdje.

Skip to content