Potpisan ugovor za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenih usluga Opće županijske bolnice Vinkovci

Ugovor su svečano potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Tomislav Petric ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje i Krunoslav Šporčić, ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci. Svečanosti je nazočio i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

„Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore u vrijednosti od skoro 830 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Do sada smo potpisali ugovore za 27 projekata i nastavljamo s novim potpisivanjem već sutra!“ istaknula je tom prigodom ministrica Žalac. „Opremanje ove bolnice, značit će puno za 120 000 osiguranika koji gravitiraju OŽB Vinkovci.“ dodala je Žalac.

„Nedovoljna razvijenost dnevnih bolnica/kirurgija identificirana je kao značajna infrastrukturna slabost OŽB Vinkovci. Ovim projektom funkcionalno ćemo opremiti bolnicu uređajima i opremom dnevne bolnice te poboljšati učinkovitost kroz model dnevnih bolnica/kirurgija, što je u skladu s Nacionalnom strategijom razvoja zdravstva 2012-2020.“ rekao je ravnatelj OŽB-a Krunoslav Šporčić.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

Skip to content