Potpisana dva Ugovora za unapređenje lučke infrastrukture u lukama Rab i Stinica

Supotpisnici Ugovora su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric te ravnatelji županijskih lučkih uprava Rab i Senj, Nenad Debelić i Predrag Dešić.

Radi se o projektima „Rekonstrukcija i sanacija obale u luci Rab“ za koji je dodijeljeno 36,5 milijuna kuna i „Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica“ za koji je dodijeljeno 18,9 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ti projekti će svakako doprinijeti povećanju kvalitete javnog pomorskog prijevoza, sigurnosti i mobilnosti putnika te prometne povezanosti otoka tijekom cijele godine.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na potpisivanju je rekao da se projekt u Stinici dugo pripremao, a po završetku će znatno olakšati manevriranje trajekata. Projekt u gradu Rabu će izmijeniti vizuru grada i doprinijeti razvoju turizma, dodao je. 

Projekt u Stinici izuzetno je važan za prometno povezivanje Raba, pa tako i dvaju županija, Ličko-senjske i Primorsko-goranske, rekla je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak. 

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima izrazili su gradonačelnik Raba Nikola Grgurić i gradonačelnik Senja JuricaTomljanović, ličko-senjski župan Ernest Petry i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Ulaganja na Rabu dio su velikog investicijskog ciklusa kojeg provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, poznatog pod nazivom Renesansa na hrvatskoj obali, kroz koji je do sada uložene gotovo dvije milijarde kuna u male primorske i otočne luke. U najvećem dijelu to je europski, ali i državni novac. Svi projekti se financiraju u 100-postotnom iznosu, uz 85 posto iznosa osiguranih iz Kohezijskog fonda, a ostatak se financira iz proračuna ministarstva mora. Većina ugovorenih projekata je započela, a radovi su u punom pogonu.

Izvor: Hina

Skip to content