Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata Opće županijske bolnice Požega i Doma zdravlja Požega

Ugovore su svečano potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te predstavnici korisnika, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega Željko Glavić. Svečanosti je nazočila i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić.
 
„Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore u vrijednosti od skoro 932 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija od čega su slavonske županije povukle 208 milijuna kuna. Požeško-slavonskoj županiji je s današnjim potpisivanjem, u razdoblju od listopada 2016. do danas, iz OPKK dodijeljeno oko 53 milijuna kuna za ukupno 20 projekata.“ istaknula je tom prigodom ministrica Žalac. „Uvjerena sam da će ovi projekti osigurati bolje uvjete rada zdravstvenim radnicima, a pacijentima pružiti odgovarajuću primarnu zdravstvenu zaštitu i pristup dnevnim bolnicama i kirurgijama.“ Nastavila je Žalac.
 
Župan Požeško-slavonske županije Tomašević zahvalio je Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Vladi Republike Hrvatske što prepoznaju dobre i kvalitetne projekte i ulažu u unapređenje zdravstva.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

Skip to content