Potpisano 19 novih ugovora za informatizaciju poslovnih procesa

Natječaj je otvoren od 19. ožujka prošle godine, s ukupno 34,7 milijuna kuna bespovratnog novca na raspolaganju za poduzetnike iz fondova EU. Riječ je o projektu kojim se potiče razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzetnika putem informatizacije poslovnih procesa. Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.

Ministar Maras je još jednom istaknuo važnost uvođenja modernih tehnologija u poslovanje zahvaljujući kojima mali i srednji poduzetnici uvelike mogu povećati efikasnost. „Sredstva iz ovog programa poduzetnicima će znatno olakšati poslovanje, jer da bi konkurentni na današnjem zahtjevnom tržištu, moraju optimizirati troškove. Malim i srednjim poduzetnicima upravo primjena modernih tehnologija uvelike može povećati efikasnost”, kaže Maras.

Čestitajući poduzetnicima što su postali korisnici projekata sufinanciranih iz fondova EU, ravnateljica SAFU Nataša Mikuš Žigman je istaknula da u okviru provedbe projekata koja sada predstoji posebnu pažnju treba obratiti na ispravnu primjenu pravila o nabavi. „U provedbi će poduzetnike pratiti kolege iz Središnje agencije intenzivno surađujući na realizaciji projekata“, zaključila je Mikuš Žigman.

Skip to content