Potpredsjednik Vlade Branko Grčić uručio 10 ugovora za razvoj poslovne infrastrukture korisnicima na lokalnoj razini vrijedne 70 milijuna kuna

Prilikom dodjeljivanja ugovora, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić naglasio je da su projekti pojedinačno vrijedni između 3,3 i 10,4 milijuna kuna. Visina pojedinačnih EU potpora kreće se od 2,8 do 7,6 milijuna kuna. “Unutar Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu sveukupno je do sada, u prva tri poziva, ugovoreno 35 projekata ukupne vrijednosti 270 milijuna kuna. Od toga EU financiranje iznosi 200 milijuna kuna, a preostalo su nacionalna sredstva. Ova sredstva omogućit će gradovima, općinama i županijama razvoj poduzetništva i turizma, te otvaranje novih radnih mjesta.”

Na 3. poziv, koji je provela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) zaprimljene su 43 prijave, a odabrano je 10 korisnika. Europska unija projekte sufinancira s oko 57 milijuna kuna, a korisnici s oko 13 milijuna kuna. Uz čestitiek odabranim korisnicima, ravnateljica SAFU-a, gđa. Nataša Mikuš Žigman, istaknula je važnost aktivne suradnje s tijelima zaduženima za provođenje kontrole i podršku u provedbi, osiguranje administrativnih kapaciteta, te pravovremeno osiguranje financijske podrške za projekt kako bi on na vrijeme bio realiziran.”

Cilj Sheme je ulaganje u razvoj nove i postojeće infrastrukture u poslovnim zonama, razvoj novih i postojećih poslovnih inkubatora i ostalih subjekata za pružanje potpore malom i srednjem poduzetništvu te ulaganje u razvoj javne turističke infrastrukture, što će u konačnici rezultirati razvojem i jačanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva te stvaranjem novih radnih mjesta u slabije razvijenim područjima.

Skip to content