Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker i šef Delegacije Europske unije u RH Paul Vandoren predstavili sjajne rezultate ugovaranja u okviru IPA 2007 I komponente

U okviru IPA 2007 I komponente – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija ugovoreno je 73 ugovora u ukupnoj vrijednosti od od 41.75 milijuna eura. Od tog iznosa 36,84 milijuna eura se odnosi na bespovratna sredstva Europske unije, što iznosi 92,22 posto alociranih sredstava. Potpisani su ugovori za provedu svih 15 projekata predviđenih Financijskim sporazumom potpisanim između Europske komisije i Republike Hrvatske. U postupku javne nabave ostvarene su značajne uštede, nastale ugovaranjem po nižim cijenama od onih predviđenih spomenutim sporazumom, što ima pozitivne efekte na proračne kako Europske unije tako i Republike Hrvatske, odnosno njihovih poreznih obveznika.

Sjajne rezultate ugovaranja predstavili su potpredsjednik Vlade i ministar financija, Ivan Šuker te šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Paul Vandoren. Na koferenciji za novinare su također prisutvovale Ivana Maletić, državna tajnica u Ministarstvu financija te ravnateljica SAFU, Marija Tufekčić.

Skip to content