• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

31.10.2014. - Novosti

Predstavljanje drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga „Fonda za ulaganje u znanost i inovacije”

Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga objavljen je krajem kolovoza, a rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 21. listopada 2011. Ukupno 6.700.000,00 eura namijenjeno je financiranju projekata visokoškolskih obrazovnih institucija i javnih istraživačkih organizacija, a odabrani projekti financirat će se minimalno u iznosu od  50.000,00 eura, a maksimalno do 750.000,00 eura.  Natječajna dokumentacija dostupna je na web stranicama Ugovaratelja, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU safu.hr u kategoriji „Natječaji“.

U sklopu prvog roka za dostavu projektnih prijedloga, u listopadu 2010., potpisano je pet ugovora ukupne vrijednosti  2.624.706,05 eura.  Ugovore su potpisale sljedeće institucije: Prehrambeno-biotehnološki fakultet  (centar Zadar), Veleučilište u Karlovcu, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković.

Cilj programa dodjele bespovratnih sredstava kroz navedena dva poziva za podnošenje projektnih prijedloga je izgraditi kapacitete visokoškolskih obrazovnih ustanova i javnih istraživačkih organizacija na području transfera tehnologija i komercijalizacije istraživačkih rezultata, kako bi se doprinijelo održivom regionalnom razvoju i konkurentnosti industrijskih sektora visoke dodane vrijednosti.

Projektom tehničke pomoći pruža se potpora korisnicima sheme dodjele bespovratnih sredstava, što uključuje izgradnju projektne okosnice,  organizaciju različitih treninga i pružanje savjetodavnih usluga za predlagatelje projekata te pružanje kontinuirane pomoći za korisnike tijekom provedbe projekata, do srpnja 2012.

Datum i vrijeme:              četvrtak,  22. rujna 2011., 11.00 sati         

Mjesto:                Velika dvorana, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38    

Daljnje informacije:        gosp. Renato Vrebac, voditelj programa, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, e- mail: , tel: 4594 346

Skip to content