Predstavljeni projekti koji će pokrenuti gospodarski razvoj Vinkovaca

Sastanku su prisustvovali ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Grada Vinkovaca Mladen Karlić i drugi predstavnici Županije i Grada Vinkovaca.
 
Glavne teme sastanka bile su mogućnosti financiranja razvojnih projekata, otvoreni EU natječaji i novi natječaji koji će biti objavljeni u ovoj godini, a poseban naglasak stavljen je na promjene u regionalnoj politici i upravljanju EU fondovima vezane uz najavljene izmjene zakonske regulative.
  
  
Predstavnici Grada Vinkovaca ministrici su predstavili nekoliko planiranih projekata, a najviše se razgovaralo o izgradnji novog poduzetničkog inkubatora i proširenju poduzetničkih zona, izgradnji Hrvatskog doma te projektima u području prometa i mobilnosti kao i projektima vezanim za energetsku učinkovitost.
 
Prije samog dolaska u Vinkovce, ministrica Žalac je sa županom Božom Galićem posjetila đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đuru Hranića kako bi razgovarali o Projektu Slavonija i pokretanju gospodarskog rasta i demografske obnove slavonskih županija.

Skip to content