Predstavljeni rezultati projekta ROMA 2008

Iako romske zajednice Slovenije, Mađarske i Hrvatske već dugo surađuju, ovim projektom učvrstila se i poboljšala tradicionalna veza romskih zajednica s namjerom da postanu međunarodno tradicionalno udruženje, prepoznatljivo u pograničnim područjima te predstavljaju dobar primjer međukulturne suradnje.

Projekt je također pridonio podizanju svijesti i potrebe za uvažavanjem kulturnih razlika integriranjem romskih zajednica u svim pograničnim područjima, održavanjem kulturnih i sportskih događaja, te većoj društvenoj uključenosti članova romskih zajednica.

Jedan od rezultata projekta, predstavljen na konferenciji, je i izdavanje knjige  pod nazivom „Iz života Roma”, te kratki dokumentarni film o životu i kulturi Roma na navedenom području. Govoreći o postignutim rezultatima projekta Juraj Oršuš, predsjednik Udruge Roma Bajaša Međimurske županije, izrazio je nadu da će Romi ubuduće i dalje usko surađivati i promovirati svoju kulturu.

Projekt su provodili Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve”, u suradnji s Međimurskom županijom i Udrugom Roma Bajaša te županije. 

Skip to content