Predstavnici Ministarstava Republike Gruzije u studijskoj posjeti SAFU

U sklopu studijske posjete Hrvatskoj, predstavnici Ministarstva financija i Ministarstva regionalnoga razvoja i infrastrukture Republike Gruzije, predvođeni zamjenicom ministra regionalnoga razvoja i infrastrukture Mziom Giorgobiani, posjetili su i SAFU kako bi saznali više o ulozi i nadležnosti Agencije u sustavu upravljanja EU fondovima, vrsti ugovorenih projekata, suradnji s drugim institucijama, ali i o glavnim izazovima u financijskom upravljanju EU projektima.

Ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić pozdravio je okupljene i kazao kako je SAFU između ostalog i upravno tijelo za Twinning projekte.

„Tijekom procesa pristupanja u Hrvatskoj je uspješno provedeno 210 Twinning projekata. Ovi projekti pomogli su nam da postignemo ciljeve dogovorene s EU i podržali naš proces pristupanja. Nakon ulaska Hrvatske u EU, SAFU upravlja sa 17 projekata u drugim zemljama korisnicama kao što su Moldavija, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Kosovo i Srbija. Iskreno se nadam da ćemo jednog dana realizirati projekt u vašoj zemlji“, rekao je Jelić izrazivši punu podršku međunarodnim aktivnostima u razmjeni znanja i iskustava.

Predavanje o ulozi SAFU-a u sustavu upravljanja EU fondovima održali su pomoćnici ravnatelja Nikolina Tkalčec i Mislav Sovulj, dok su o Twinningu u SAFU-u i selekcijskim postupcima za EU fondove prije i nakon pristupanja govorile pomoćnica ravnatelja Ivana Ferk i voditeljica Twinning službe Nirvana Sokolovski.

Završno predavanje o vrsti ugovorenih projekata, suradnji SAFU s drugim institucijama i glavnim izazovima u financijskom upravljanju EU projektima održale su pomoćnica ravnatelja Marija Bezina i Andrijana Anić Antić.

Skip to content