Preko 17 milijuna eura iz NPOO-a za modernizaciju hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama

Varaždinske Toplice, mjesto poznato po najstarijim termalnim toplicama u Hrvatskoj, ali i europski centar antike, bogatiji je za još jedan novi EU projekt.

U prisutnosti ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Dragana Jelića, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka te ravnatelja Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Denisa Kovačić potpisan je ugovor za projekt ”Unaprjeđenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice”, vrijedan preko 17 milijuna eura, sufinanciran u gotovo stopostotnom iznosu bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Ugovor su potpisali ministrica turizma i sporta Brnjac te ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice Kovačić, a cilj projekta jest postići veću konkurentnost te kvalitetniju zdravstvenu uslugu i njegu uz jačanje destinacije kao centra zdravstvenog turizma.

Projektom se planira renovirani hotel Minerva pretvoriti u hotel s četiri zvjezdice koji će svojim gostima ponuditi unutarnje i vanjske bazene, terapijske bazene, inovativne smještajne kapacitete, kuhinju i restoran uz obnovu trga s amfiteatrom.

Prilikom potpisivanja Ugovora ministrica turizma i sporta Brnjac je istaknula kako je Specijalna bolnica Varaždinske Toplice jedna od najvećih u Hrvatskoj, s više od 700 zaposlenih te tisuću pacijenata na dan.

“Svi vidimo koliko je to velik značaj i gospodarski zamašnjak za Varaždinsku županiju, ne samo zato što ćemo ulagati u specijalnu bolnicu, već i zato što bolnica povlači razvoj malog i srednjeg poduzetništva cijele Varaždinske županije”, rekla je Brnjac.

SAFU je ovo drugi zajednički projekt koji provodi u suradnji sa Specijalnom bolnicom Varaždinske Toplice, dok je u sklopu NPOO-a dosad s korisnicima na području Varaždinske županije ugovoreno 24 projekta u vrijednosti gotovo 80 milijuna eura, od kojih je čak 77,3 milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Ravnatelj SAFU-a u svom obraćanju je naglasio kako jačanje kvalitete zdravstveno – turističke ponude i jačanje konkurentnosti Specijalne bolnice omogućuje korisnicima kvalitetniju uslugu, modernu njegu i konkurentnu poziciju u zdravstvenom turizmu na području Europske unije, ali i šire.

”Svaki projekt sufinanciran iz EU fondova od velike je važnosti za gospodarski i društveni razvoj Hrvatske, a upravo odlična suradnja koju imamo s Varaždinskom županijom, ali i Gradom Varaždinske Toplice pokazuje kako će u budućnosti ovakvih i sličnih projekata biti još i više”, zaključio je ravnatelj Jelić.

Izvor: HINA

Skip to content