Primopredaja 16 vozila za inspekciju cestovnog prometa i prometnu policiju

Cilj projekta vrijednog 2.200.000 EUR-a je unaprijediti rad inspekcijske službe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova u obavljanju aktivnosti vezanih za kontrolu digitalnih tahografa, kontrolu vremena vožnje i odmora  te kontrolu vozila koja prevoze opasane tvari.

Unaprjeđenje kontrole vozila predviđeno je kroz nabavu opreme neophodne za provedbu svih navedenih kontrola. Sukladno navedenome, kroz projekt je isporučeno 9 kombi vozila opremljenih kao mobilne stanice za kontrolu vozila na cesti (5 vozila namijenjeno je za MUP, a 4 za inspekcijsku službu MMPI-a) i 7 službenih vozila opremljenih za obavljanje inspekcijskog nadzora na cestama (presretači).

Vrijednost vozila i opreme iznosi 340.950 EUR-a, a nabavljeni su u postupku javne nabave kojeg je provela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje projekata EU (SAFU). Vozila je isporučila slovenska tvrtka Dat-Con, a financirana su bespovratnim sredstvima Europske unije iz programa IPA u iznosu od 255.712 EUR-a , dok se ostatak financira iz proračuna RH. Provedba projekta trajala je 13 mjeseci. Započela je u lipnju 2010. i završila u srpnju 2011. g

Skip to content