Program razminiranja na područjima pogođenim poplavama – Osječko-baranjska županija

Europska unija financirala je Projekt s 24.939.714 kuna, a ostatak od 5.041.367 kuna Republika Hrvatska sredstvima državnoga proračuna. Korisnik Projekta je Hrvatski centar za razminiranje.

Osječko-baranjska županija ima 61,5 kvadratnih kilometara minski sumnjivoga područja, koje se proteže kroz 14 gradova i općina. Ovaj Projekt obuhvatio je dva projekta razminiranja na području Osječko-baranjske županije čijom realizacijom je razminirano ukupno 4.268.845 m2 minski sumnjivih površina unutar inundacijskog pojasa rijeke Drave koji obuhvaća šumske površine, prosjeke, protupožarne putove i kanale na području općina Jagodnjak, Darda i Petrijevci.

Realizacija ovoga projekta doprinosi poboljšanju gospodarskih i socijalnih prilika na ratom pogođenim područjima, održivom razvoju ruralnih područja te razvoju ruralne ekonomije na području Osječko-baranjske županije. Također, omogućena je bolja provedba preventivnih mjera zaštite od poplava, požara i ekstremnih suša, eksploatacija šumskih površina, a ponajprije sigurnost stanovništa na spomenutim područjima.

Skip to content