Projektima udruga 5,6 milijuna kuna iz programa IPA 2011 za poticanje održivog razvoja lokalne zajednice

Šest projekata vrijednih 5,6 milijuna kuna, ugovoreno je u rujnu u okviru programa IPA 2011 „Potpora organizacijama civilnog društva za razvijanje partnerstava za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000“, dodjele bespovratnih sredstava financiranih iz sredstava EU, te sredstava Ureda Vlade RH za udruge.

Projekti će se idućih 8 mjeseci provoditi na području 9 županija, a korisnici su udruge koje djeluju u području zaštite okoliša, u partnerstvu s ostalim udrugama, javnim ustanovama, školama i gradovima i općinama.

Kako je na predstavljanju istaknuto, očekuje se da će poticanjem partnerstva udruga s javnim sektorom doprinijeti uspješnijem gospodarenju prirodnim resursima. Usto, radit će se na uključivanju građana u suradnju s javnim sektorom, s ciljem podržavanja lokalnog socioekonomskog razvoja temeljenog na načelima održivog korištenja prirodnih resursa. Također, poticat će se i razvoj turističke ponude, a s ciljem jačanja gospodarske učinkovitosti i stvaranja značajnih mogućnosti za stvaranje održivih „zelenih“ poslova.

Skip to content