Prvi biološki bazen u Hrvatskoj izgrađen u Čazmi

U Čazmi je održana završna konferencija preko 26 milijuna kuna vrijednog projekta „Čazma Natura“ u prisustvu državne tajnice Ministarstva turizma Sandre Herman, v.d. ravnatelja SAFU Nikoline Tkalčec, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića i gradonačelnika Grada Čazme Dinka Piraka.

Državna tajnica Herman rekla je kako je vesele svi završeni projekti u bilo kojem dijelu Hrvatske koji potiču razvoj turizma, baš kao što je i „Čazma Natura“.

„Upoznata sam s projektima koje Bjelovarsko-bilogorska županija priprema za naredno razdoblje te sam sasvim sigurna da će i Grad Čazma i BBŽ dobiti jedno novo, prepoznatljivije mjesto na karti hrvatskog turizma“, zaključila je državna tajnica Herman.

V.d. ravnatelja SAFU Nikolina Tkalčec čestitala je na završetku projekta, uputivši posebne čestitke gradonačelniku Piraku i svim Čazmancima na realizaciji i ostvarenju najvećeg projekta zelenog turizma i najvećoj investiciji u povijesti Grada.

„Posebno nas raduje što je u sklopu projekta izgrađen prvi biološki bazen u Hrvatskoj, a to je samo još jedan od primjera kako uz pomoć europskih sredstava i zahvaljujući EU fondovima, mijenjamo Hrvatsku nabolje“, istaknula je Tkalčec te dodala kako je SAFU dosad s korisnicima na području Bjelovarsko-bilogorske županije ugovorio 13 projekata ukupne vrijednosti 242 milijuna kuna.

„Drago mi je biti s vama, biti dionikom ovog povijesnog trenutka za Čazmu. Impresioniran sam i čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Mislim da je ovo dobar spoj očuvanja prirode i okoliša te razvoja turizma. Taj „zeleni turizam“ kako ga svi volimo zvati mislim da treba biti svima cilj i da tome treba težiti”, konstatirao je župan Marušić.

Gradonačelnik Pirak zahvalio je županu Marušiću na podršci kazavši kako je od stupanja na dužnost, župan prepoznao da Čazma Natura ima viziju.

„Projekt Čazma Natura šansa je za sve nas, za OPG-ove, iznajmljivače i nas kao grad. Zagreb nam je blizu, to je veliko tržište i mislim da će s tog područja biti dosta posjetitelja. Počeli su se graditi i kapaciteti za smještaj te pozivam naše sugrađane da se što više uključe“, poručio je gradonačelnik Pirak.

FOTO: Grad Čazma (fotograf: Davor Kirin)

Skip to content